Ukategorisert

Hvordan holde arbeidsmoralen oppe

Asså. I disse hjemmekontor-tider er det nye oppgaver vi ledere får. Jeg har ingen problemer med å forstå at det er mye mer fristende å sitte ute på veranda og trekke til seg noen solstråler, eller slenge seg på sofaen og se på Netflix fra A til Å enn å jobbe.

Men. Det skal jo til tross produseres noen verdier her, dette er ikke en ferie! Så jeg har innført noen sjefstiltak.

De fleste av våre ansatte er heldigvis vant til å jobbe hjemmefra, men vi har fått en ny en som trenger litt mer trening. Her er kommer det en liten bruksanvisning til dere, dette funker.

  1. Det viktigste er å begrense handlefrihet. Bind dem fast ved arbeidsplassen. Du kan bruke kjetting eller løpestreng (ikke så veldig lang, da). Vi har dessverre litt begrenset med utstyr, men kompostgrinder funker også.
  2. Si opp Netflix, HBO og diverse andre tidsadspredelser. De KAN nemlig lure deg med å sitte foran skjermen og late som om de jobber.
  3. Avislesing bør begrenses til det absolutte minimum, slik at de ikke diskuterer viruset heller enn å jobbe. Innvilg dem en liten panikk-halvtime hver dag, men ikke mer. Det er kontraproduktivt.
  4. Begynn overvåkning (ved tyngre tilfeller – sett inn vakthund) slik at de faktisk skaper verdier og ikke bruker tid på tull og tøys. Dette er ekstraordinært tilfelle, personvern gjelder ikke. I hvertfall ikke i MITT firma.
  5. Husk å belønne dem i ny og ne slik at de føler seg motiverte for å jobbe videre. Men ikke overdriv, du vil at de skal jobbe hardt i håp om å få noe! En halvtimes lunsjpause i sola er MER enn nok!

Følger du disse stegene, bør det meste være på plass for en effektiv arbeidsdag.

Ved de tyngre tilfellene kan det være nødvendig å holde vakt med arbeidsstokken.