Ukategorisert

På vei inn i de voksnes rekker (forskningsrapport)

Asså. Jeg har forstått det slik at alle kulturer og alle religioner har sine måter å feire at man er i ferd med å bli voksen. Her i Norge har man noe som heter konfirmasjon, som egentlig betyr at man er gammel nok til å få MASSE penger. Det feires med MASSE mat. Jeg liker ideen.

Jeg har ikke helt oversikt over hvilke ritualer som finnes i alle verdensdeler, men har forstått det slik at det finnes steder hvor man det kan være ganske brutalt og vondt og egentlig ikke så veldig hyggelig.

I min etnologiske undersøkelse har jeg begrenset min forskning på hunder, for menneskevaner er kun relevante der de innebærer økning av ressurser for meg. Sånn sett er konfirmasjon interessant kun dersom jeg får lov til å sitte under bordet på festen og tigge. For å oversette det i et språk dere mindre utdannede forstår, altså.

Så, mitt første forskningsprosjekt er greyhound. Naturlig nok. Jeg har nå klart å lokalisere den ENE handlingen som gjør at man kan begynne tenke på at de er på vei i de voksnes rekker. Altså ikke ER voksne, men på vei.

Den handlingen kan beskrives med ett kort ord: SKOSAMLING.