Ukategorisert

Tålmodighet er en dyd

Asså. Jeg har blitt bedt om å skrive et innlegg om tålmodighet. Som dere har kanskje lagt merke til, er tålmodighet en nødvendig forutsetning for å være en cesky terrier, for hvis du skal vente 3-4 timer på at steiken steker sittende foran ovnen, er det ikke noe vits å være utålmodig. Da blir man bare stressa, og alle vet at stress er usunt.

Det er grunnen til at jeg har blitt bedt om et lite foredrag, for det finnes visst noen tobeinte som ikke har nok tålmodighet eller som til og med mangler den helt. Ikke skjønner jeg hvordan de blir mette, men kanskje jeg lærer dem noen triks.

Først: Vit at ting kommer til å ta tid. Da er du forberedt og ikke stresser. Det hjelper ikke å sjekke mobilen annethvert minutt for hvor mye klokka er. Det hjelper heller ikke å sjekke Facebook like ofte for å sjekk hva du har gått glipp av. Det blir du bare stressa av.

Så: Sett deg godt til rette og ignorer alt rundt deg. Vil noen lokke deg vekk, eller true deg vekk, lat som om du ikke hører dem. Begynner de å skrike, kan du vise at du hører dem, men velger å ignorere dem.

Deretter: Når alle rundt deg har gitt opp, er du den første i køen når godene skal fordeles, men vær forberedt på at noen vil forsøke å komme fra sidelinja og stjele din velfortjente gevinst.

Og for å illustrere hvor tålmodig en cesky terrier kan være, så kan jeg sitere den store Mesteren (som heter Ludvik): Hvis det finnes én eneste Frolich inne i Jostedalsbreen, så vil jeg vente til breen smelter for å få den!

Faksimilie Dagbjeffet, år 2421.